lördag 14 april 2012

Livet har sina vägar, det gäller bara att hitta dom.

                                                            Livets väg


Livet har sina egna vägar. det gäller bara att hitta dom och sen försöka välja rätt väg och sen fortsätta på vägen tills man kommer fram till målet.
Man kommer stöta på hinder på vägen. De kan kännas hopplösa att övervinna omöjliga att ta sig förbi eller kännas som att jag vill gå tillbaka.
För man vet ju aldrig om slutet av resan man påbörjar kommer bli bättre än det man har. För blir det inte det ja då är det ju kanske bättre att stanna där man vet vad livet erbjuder isället för att ge sig ut på en osäker och krokig resa.

Kanske är det så att vi har blivit alltför trygghetsberoende.Vi söker tidigt i livet efter en trygg och säker plats i livet. När vi är barn är det föräldrarna och syskonen som är tryggheten. Sen hittar man förhoppningsvis ett jobb. Det kanske inte är drömjobbet men det är ett jobb och det ger trygghet. Sen ska vi kanske söka efter den stora kärleken som man ska skapa sig en familj med. Under den tiden träffar man många intressanta människor. Man kanske träffar på någon som man vill tala om för att man tycker om den personen. Men kanske inte vågar och sen kommer det någon som ger än uppmärksamhet och tar det spåret istället. Och då blir det ens tryggghet.
Men ändå finns det så många som har brutit upp från det trygga eller åtminstonde från det dom visste att dom hade och funnit det dom letat efter.
Men det finns många därute som inte vågar för vi idag har så många andra vi måste ta hänsyn till så vi glömmer bort oss själva i allt.

Men jag tror ändå att alla någon gång kommer få uppleva den totala lyckan och att man hittat hem.
Sen kanske det tar väldigt väldigt lång tid innan man hamnar där. Men någon gång kommer man vara där, det gäller bara att stå ut och inte tappa för mycket av sig själv på vägen.
Så man inte kan njuta av livet när man väl hittat hem.........

Ok nu ska jag återgå till filmen. Det är min trygghet för stunden ;)

Anders

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar